SPARAR BRÄNSLE – MINDRE DÄCKSLITAGE – ÖKAD KOMFORT

Active Tire Balance är balanseringskulor av rätt storlek och material för en optimal balansering av däck på tunga fordon.

ATB Blanseringskulor virvlar runt i däcket från sitt viloläge, tills de lokaliserar området där obalans uppstår. Kulorna justerar sin position tills obalansen neutraliserats och är kvar i position tills fordonet stannar. 

DÄCKBALANSERING PÅ 10 SEKUNDER

Med ATB Balanseringskulor så tar det bara några sekunder att balansera ett däck och balanseringen kvarstår under hela däckets livslängd. Att balansera ett däck med vikter tar upp till 15 minuter.

EN AKTIV DÄCKBALANSERING

Vibrationer som uppstår mellan vägbanan och däcket tas upp av däcket och Active Tire Balance flyttar sig direkt till punkten med obalans.

Förändras däckets obalansläge, ändras även fördelningen av Active Tire Balance – balanseringskulor.

BÄTTTRE ÄN TRADITIONELLA VIKTER

Däckbalansering med traditionella vikter ger en osäker balansering. Vikter kan ramla av och balanseringen förändras allt eftersom däcket slits ner.

Balansera och återbalansera kräver betydande driftstopp. ATB Balanseringskulor löser problemet på 10 sekunder, häll i rätt mängd ATB och däcket har en aktiv balansering för däckets hela livslängd. 

PERFEKT BALANSERING OCH NOLL KOSTNAD I UNDERHÅLL

ATB ger dig en aktiv däckbalansering utan driftstopp eller återbalanseringar. Balanseringskulorna flyttar sig fritt, ingen statisk laddning, fastnar inte vid däcket utan rör sig hela tiden för att svara på obalansen. 

  • Balanserar däcken mer exakt än balanseringsvikter 
  • Fungerar med däcksensorer
  • Sliter inte på innerlinen
  • Behövs ingen balanseringsmaskin
  • Förlänger däckets livslängd
  • Ökar komforten
  • Mindre slitage på hjullager och övriga styrdetaljer
  • Minskar däckslitaget upp till 35%
  • Minskar bränsleförbrukningen upp till 6

ATB FÖR LASTBILAR

ATB Balanseringskulor den optimala däckbalanseringen för tunga fordon. Minskat däckslitage upp till 35%, Däcken behöver inte återbalanseras, sänker bränslekostnaden och ökar komforten.

ACTIVE TIRE BALANCE

är balanseringskulor av rätt storlek och material för en optimal däckbalansering. Kulorna flyttar sig fritt, ingen statisk laddning, fastnar inte vid däcket utan rör sig hela tiden för att svar på obalansen.

ATB FÖR OFF ROAD

Balanseringskulor för Off-Road terrängfordon. Lera som fastnar på fälgarna, förlorade vikter, kört på en sten. Active Tire Balance håller däcket balanserat även under dom svåraste förhållanden.

Senaste Nyheterna

StartKategorierMitt konto
Sök